Professionel og skræddersyet udvikling til ledere, virksomhedsejere og private.

FOREBYGGELSE OG HÅNDTERING AF STRESS

Styrk den mentale trivsel og skab vækst i din virksomhed

Hvorfor forebygge stress


Stress er en af de største og omkostningsrige udfordringer på de danske arbejdspladser. Det kan have negative konsekvenser for både medarbejdere og ledere, såsom lav produktivitet, højt sygefravær og dårligt arbejdsmiljø. Det er derfor vigtigt, at virksomheder aktivt tager stilling til for at forebygge og håndtere stress på deres arbejdsplads.


Som en erfaren leder og foredragsholder inden for stressforebyggelse og håndtering af stress, tilbyder jeg mine ydelser til virksomheder, der ønsker at forbedre den mentale sundhed, arbejdsglæden og effektiviteten på deres arbejdsplads.

FOREBYGGELSE AF STRESS

Forebyggelse af stress på arbejdspladsen handler om, at man som leder sammen med den enkelte medarbejder bidrager med arbejdspladsens muligheder til at skabe en sund balance mellem arbejde og fritid for medarbejderen. Det handler ligeledes om at skabe et arbejdsmiljø, hvor medarbejderne oplever psykologisk tryghed, indflydelse på eget arbejde, udfordres på rette og udviklende niveau samt trives og har det godt. Der er derfor nogle enkle trin, som virksomheder kan tage for at forebygge stress:


 • Skab klare arbejdsopgaver og forventninger til medarbejderne.
 • Opfordrer og hjælp medarbejderne til afbalancere deres arbejdsopgaver med tid til pauser.
 • Skab en tryg og tillidsfuld kultur, hvor medarbejderne føler sig inkluderet og værdsatte.
 • Arranger sociale aktiviteter, der kan hjælpe medarbejderne med at opbygge et stærkt samarbejde og styrke arbejdspladsens fællesskab og sammenhængskraft.
 • Planlæg strategier og håndtering af svære situationer i "fredstid".
 • Tilbyd professionelle services som coachingsamtaler eller stresshåndteringskurser, for at hjælpe medarbejderne med at håndtere stress og optimere deres præstation.

HÅNDTERING AF STRESS

Håndtering af stress på arbejdspladsen handler om at have velforberedte og klare strategier til at forebygge sygemeldinger håndtere stress, når den er opstået. Som leder har du mulighed for at hjælpe dine stressramte medarbejdere ved bl.a. at:


 • Være opmærksom på de tidlige advarselstegn på stress.
 • Være lydhør og anerkendende overrfor medarbejderens bekymringer og udfordringer.
 • Tilbyde støtte og ressourcer til at håndtere medarbejderens stresssituationen.
 • Skabe en proaktiv plan for at løse problemer og forebygge gentagelse af bekymringer og udfordringer.
 • Tilbyde 1:1 coachingsamtaler, så medarbejderen hurtigst muligt får hjælp at håndtere de mentale og fysiske symptomer på stress.


Når du som leder står overfor en medarbejder, der kæmper med stress, er det vigtigt at have de rigtige færdigheder og strategier på plads, og vigtigst af alt ikke være bange for at tale med medarbejderen om sin stress. Som erfaren leder, kan jeg hjælpe virksomhedens ledelse med at navigere i de svære samtaler med medarbejdere. Jeg vil gennem ledelsesrådgivning give dig helt konkrete værktøjer og strategier til at styrke din kommunikationen med stressramte medarbejdere, til at håndtere en eventuel sygemelding, tilbagevenden efter sygemelding samt fastholdelse af medarbejderen som en værdifuld ressource.

unsplash